Naast relatietherapie en klachten op vlak van intimiteit en zelfbeeld, kun je bij mij terecht met allerlei soorten klachten zoals hieronder staan beschreven.
Het proces van rouwen kennen we van wanneer er iemand komt te overlijden. Maar rouw hoort bij elke vorm van verlies. Dit kan zijn het verlies van je baan, liefdesverdriet, verlies van het leven wat je had voor de scheiding, verlies van gezondheid, vriendschap enzovoorts. Dit kan gepaard gaan met verschillende emoties en soms lukt het niet zo goed om je verlies een plek te geven. Na verlies kun je veel verschillende klachten hebben zoals wisseling in emoties (bijvoorbeeld van boos naar verdrietig), slaapproblemen, weinig energie, moeite om je dagelijkse taken uit voeren en gevoel van eenzaamheid.
En wanneer bepaal je dan of je hulp nodig hebt? Je hoeft het niet precies te weten, maar als je voelt dat je vastloopt in je leven, dan kan ik je mogelijk helpen bij je verwerking. In therapie leer je omgaan met verdrietige ervaringen, het herkennen en uiten van je emoties. Je leert hoe om te gaan met de pijn die je voelt, zonder het verlies weg te stoppen of te verdoven. Dit zodat je weer vooruit kunt kijken en verder kunt in je leven.
Stemming is je gemoedstoestand en dit kan klachten opleveren wanneer je stemming bijvoorbeeld somber is. Iedereen voelt zich weleens somber, maar dit heeft negatieve gevolgen voor jezelf en je omgeving wanneer je langere tijd somber of neerslachtigheid voelt. Dit heeft een negatieve invloed op het dagelijks leven en op je omgeving. Dit kan ook lang doorsluimeren en voelen als een depressie.
Met het hebben van angst an sich is niks mis. Angst heeft in de basis juist een hele nuttige functie, het helpt ons o.a. overleven. Wanneer de angst niet meer in de juiste verhouding staat, heeft dit negatieve effecten op het lichaam, gedrag en emoties. Zoals fysieke spanningsklachten en vermijdingsgedrag. Bijvoorbeeld: Wanneer je op grote hoogte staat, is het volkomen normaal om daar dan spanning te ervaren.
Wij moeten immers voorzichtig zijn op grote hoogtes om te overleven. Maar wanneer je deze spanning ook voelt wanneer je in de lift zit, op een ladder moet staan of een steile roltrap opgaat en daardoor situaties met enige hoogte uit de weg gaat, dan kan dit erg negatieve gevolgen voor je hebben. Er zijn veel verschillende angsten zoals sociale angst en specifieke fobieën (bijvoorbeeld angst voor hoogtes, spinnen, naalden).
Bij een burn-out voelen we ons opgebrand. Gevoelens van geestelijke en lichamelijke uitputting horen hierbij. Wanneer we een langere periode stress ervaren hebben en hier niet de juiste aandacht aan hebben besteed, kan dat het gevolg zijn. In therapie leer je o.a. beter je gevoel te (h)erkennen en stil te staan bij wat goed voor je is. Zelfzorg, grenzen aangeven, ‘nee’ durven zeggen en in het hier en het nu leven kunnen hier verschillende onderdelen in zijn.
Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in het gedrag en emoties van mensen, wat leidde tot mijn studie psychologie. Sinds 2016 werk ik als therapeut, waarbij ik me heb gespecialiseerd in relatietherapie, intimiteit/seksualiteit en zelfbeeld. Mijn aanpak is nuchter en vrij van oordeel, met veel aandacht voor gevoelens en een vertrouwelijke sfeer. Ik werk met wetenschappelijk onderbouwde methoden, zoals CGT, en blijf mezelf ontwikkelen via intervisie. Het geeft mij veel voldoening om mensen te zien groeien en stellen te helpen elkaar weer te vinden.
Meer over LauraDe praktijk is gevestigd in een nieuw pand. Er is geen wachtruimte en dat is een bewuste keuze: zo loop je niemand anders uit mijn praktijk tegen het lijf omdat ik voldoende tijd houd tussen mijn afspraken. In mijn spreekkamer word je niet gezien of verstaan door anderen. Dit is voor mij een belangrijke basis om met elkaar in gesprek te gaan.
De praktijk is goed bereikbaar en ligt vlakbij de snelweg. Hierdoor ben je gemakkelijk op de praktijk vanuit bijvoorbeeld Breda of Roosendaal. Voor de deur kun je gratis parkeren.
De therapieën worden door de meeste zorgverzekeraars gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. De therapie valt onder complementaire zorg (alternatieve geneeswijzen). Deze vergoeding valt niet onder je eigen risico en een doorverwijzing van je huisarts is niet nodig. Controleer jouw verzekeringspolis of je in aanmerking komt voor gedeeltelijke vergoeding.
De individuele sessies duren standaard 60 minuten en de relatietherapie sessies duren standaard 90 minuten. Langere sessies zijn mogelijk en zullen we waar nodig in overleg plannen, kosten worden naar rato berekend. Dit geldt ook voor sessies online en telefonisch.
Wanneer je het contactformulier invult neem ik binnen 2 werkdagen contact met je op. We plannen dan een telefonische of online intake in van 15 minuten. Deze is geheel gratis. In dit gesprek zal ik meer willen weten over je hulpvraag en zullen we het hebben over wat ik daarin voor jou kan betekenen. Als het voor ons goed voelt, dan plannen we een afspraak en gaat het traject van start.